maandag 21 januari 2013

We houden ons warm

Lemen zit er niet in met deze koude (al valt het binnen eigenlijk best mee! Net boven het vriespunt, en in ons winterholletje geraken we zelfs aan 10 graden…), dus moeten we noodgedwongen enkele binnenmuren even laten voor wat ze zijn. We zetten ons dan maar aan het afwerken van een muurkader waarvoor niet geleemd moet worden, en daarna aan het afwerken van een eerste stuk stroplafond.

Voor de muur tussen de keldertrap en de garage moesten we eerst vanuit de kelder de stelling helemaal tot boven bouwen (in het gat waar vanuit de garage een hellend vlak naar beneden komt). Voor deze muur was het dus wat op en af klauteren, dus dan gaat het wat trager dan wanneer je gewoon van op de begane grond werkt.


Voor de stroplafonds beginnen we met dat van de keuken, een overzichtelijk stukje waar we al eens kunnen oefenen. De gaatjes tussen de strobalen moeten – net zoals we met de muren hebben gedaan – gevuld worden, de touwen moeten doorgesneden en er moeten extra latten vastgezet worden om het gewicht van de lemen afwerking te kunnen houden. Geen prettig werkje: onzichtbaar, heel stoffig, nefast voor nek en rug, enzomeer… Maar we houden ons er warm mee.

Onze grond

Onze grond