maandag 14 januari 2013

Officieel winddicht

Sinds deze week zijn we in het bezit van een horizontaal opendraaiende garagepoort. Het heeft wat voeten in de aarde gehad want ze hebben het ding met man en macht én handleiding in elkaar gezet. Eerste keer, jongens? Bovendien ontbraken er enkele stukken, maar gelukkig ligt de poortenfabrikant niet al te ver weg, dus paar keer op en af, en dat was ook weer in orde. In ieder geval, het laatste gat in de buitengevel is nu dus gedicht! Goede start van het nieuwe jaar, nietwaar?


Ook in de tuin hebben er dit jaar alweer werken plaats gevonden: Het eerste deel van onze houtkant is geplant: allemaal jonge staakjes op een rij. Wel even alles goed aanduiden zodat de boer van het achterliggend weiland ze niet omver rijdt. Zou zonde zijn!



En dan terug naar binnen: Dit weekend gingen we ons wagen aan de plaatsing van de keldertrap. Kwestie van iets korter te maken, op zijn plaats te verankeren en de vloer errond af te werken zodat we de binnenmuren errond op hun plaats konden zetten. Zo is dat gat in de vloer ook wat meer afgeschermd, en is de werf weer een beetje veiliger gemaakt.


En verder hebben we in ons winterhol in de kelder de werflamp vervangen door een TL-lamp aan het plafond: onze allereerste electriciteitswerken – hoe monteer ik een stopcontact, en hoe sluit ik bedrading aan op apparaten – in dit geval dus een lamp. We gaan niet voor domotica, dus het is gelukkig geen rocket science: 3 draadjes: bruin, blauw en geel/groen. geel/groen is de aarding en gaat dus (meestal) in het midden. de andere twee aan de andere polen aansluiten (maakt niet uit welke kant, da's het mooie van wisselstroom, zo blijkt!) en de schroefjes aandraaien. Buiten wat gepruts is dit een werkje van niks.


Dat geeft ons alvast een bemoedigend gevoel voor de electriciteitswerken die binnenkort eraan komen. En zo leren we steeds weer wat bij.

Onze grond

Onze grond