woensdag 2 januari 2013

hokjesmentaliteit

De laatste week van 2012 hebben we in hokjes gedacht. Na een weekje rustig doorwerken staan de meeste muren op de benedenverdieping. De routine van stelselmatig opruimen en daarna meten en plaatsen van de kaders zorgde dat er op korte tijd visueel weer veel veranderd is.


Enkel water in de kelder (aflevering 217 ondertussen) zorgde voor enig oponthoud. Het is een hele tijd goed gegaan, maar nu de grond is aangevuld, hebben de verluchtingsgaten last van de liters water die de afgelopen tijd uit de lucht zijn gevallen. Dus aan de slag met de schop om de verluchtingsbuizen vrij te scheppen, de T’s eraf te halen en er L’s op te zetten zodat het stijgend oppervlaktewater niet meer in de buizen kan. Het is maar een voorlopige oplossing, maar het lijkt te helpen. Verder merken we wat vocht aan sommige doorvoergaten (energiesteen, warmtepomp), maar dat is heel beperkt, niets dat wat dichtingsschuim niet kan oplossen. En verder houden we de ondertussen gedichte aanzetnaden nauwlettend in de gaten. Deze lijken nu in orde te zijn; wel hebben we 1 keer een watervalletje gehad langs de slagregenkant, wat ons doet vermoeden dat aan de buitenkant er nog ergens een gaatje zit waar het water helemaal bovenaan de keldermuur nog door kan en dan via de bovenrand over de muur naar beneden loopt.
Maar goed, momenteel is de kelder dus weer onder controle en hebben we het gewaagd toch het één en ander beneden te stockeren. (want daar is de kelder uiteraard ook voor bedoeld!)

Onze grond

Onze grond