woensdag 3 april 2013

Sprintje

Het lijstje begint te korten: de muur tussen de hal en de living moet verder worden afgemaakt, de vestiaire heeft nog een muur nodig, en het trio slaapkamer, dressing, badkamer moet nog zijn definitieve indeling krijgen. Ons boormachientje had halverwege echter weer besloten de geest te geven: de laatste twee muurkaders moeten dus weer even wachten. Verder laten we de garagemuur nog even open, zodat we onze leveringen wel steeds kunnen blijven opslaan in de garage en rechtstreeks kunnen verhuizen naar de centrale ruimte (voor het verhuizen van grote / lompe / onhandige / zware spullen zijn gewone deuropeningen namelijk verdomd onhandig…)

Ook alle deuropeningen werder verder op maat gemaakt van onze tweedehands deuren (die we ondertussen allemaal hebben verzameld). Werkje waarbij je je hoofd erbij moet houden, want het meten ging regelmatig mis (meten vanaf verkeerde referentiepunt etc - we zullen het maar op de vermoeidheid steken...). Hier en daar merkten we dat er latten ook niet helemaal recht stonden, dus af en toe moest er toch nog wat gecorrigeerd worden. En daar kruipt wel wat tijd in, tijd die je liever aan iets opbouwends besteed, maar het moet nu eenmaal juist zijn!


En dan kan er weer wat OSB worden gezet! (dit is onze strategie geworden –een goede tip trouwens voor andere bouwers: plan aan het einde van de dag de leuke werkjes, zo ben je gemotiveerd om wat langer door te werken en krijg je steevast elke dag wat extra werk verzet.)

Aan het keldergat moeten we wat creatief te werk gaan, want je kan natuurlijk geen stelling op een trap kwijt. Dus de oplossing: over het trapgat worden balken gelegd (Toon dacht er gelukkig op tijd aan om aan de achterkant van het trapgat nog geen OSB te zetten) met daarop paletten en platen vastgeschroefd. Zo hebben we een platform om op te werken zodat we langs de twee zijkanten van het trapgat alvast de nodige platen kunnen vastzetten.


En daarmee zijn onze muren klaar voor het betere leidingwerk. Tijd voor een nieuw hoofdstuk: nutsvoorzieningen. (maar eerst opruimen geblazen!)

Onze grond

Onze grond