maandag 22 april 2013

Nieuw hoofdstuk: nutsvoorzieningen

Tussen elke wissel van werkzaamheden lijkt er altijd even een dipje te zijn waarin alles opgeruimd, opnieuw georganiseerd en uitgedokterd moet worden, en waarin er maar weinig vooruitgang is.

We hebben de afgelopen weken opgeruimd, knopen doorgehakt waar alles moet komen, plannetjes gemaakt, keuken- en badkamerinrichting uitgetekend op de vloer… En dit weekend zijn we dan begonnen met het maken van de doorvoergaten door de vloer (OSB – 40 cm strobaal – OSB) naar de kelder. Al bij al ging het nog redelijk vlot: Met een klokboor / gatensnijder (gevaarlijk ding hoor) en wat geduld, lukt het om de buizen door de strobalen te wringen. Er is een doorvoer in de technische schacht voor afvoer van de keuken, een afvoer in de badkamer (rechtstreeks door de vloer naar de kelder) en twee doorvoeren in de technische schachten aan de andere kant voor de wc’s en de badkamer boven.
En daar strandden we. Ons ene boormachine is nog niet terug van reparatie en we zijn er alweer in geslaagd om een ander om zeep te helpen. Met horten en stoten hebben we de laatste twee gaten nog kunnen maken, en daarna hebben we het opgegeven. En nu? Zonder boormachine kunnen we het kelderplafond niet verstevigen waardoor we de afvoerbuizen daar niet kunnen hangen, we kunnen ook niet verder met het zetten van de twee laatste muren, we kunnen het plafond van de keuken niet verder verstevigen voor het voorbereiden van het leemplafond,… enfin, ons lijstje met mogelijkheden wordt wel wat kort, zo zonder boormachines.

Dus op zondag dan maar wat verder riet geschoten op de houten balken ter voorbereiding van het lemen van de binnenkant van de buitenmuren wat deze zomer gepland is, en de zandstraler en schuurmachine uitgetest op één van onze tweedehands deuren (al ging dat niet zo vlot als gehoopt).

Deze week verwachten we gelukkig ons machientje terug (de vooropgestelde 3 weken zijn om, dus they better deliver!) zodat we volgend weekend eindelijk weer eens goed aan de slag kunnen.

Onze grond

Onze grond