maandag 15 april 2013

Orde op zaken

Afgelopen week hebben we nog wat opgeruimd op de werf. En een heel toffe collega had voor ons een pompwagentje geregeld waarmee we ons bad (zwaar geval, zenne!) uiteindelijk konden verhuizen naar de garage, waar hij een hele hoop minder in de weg staat!
Sommige dingen toch maar naar de kelder verhuisd, netjes op rekken gestapeld. Andere spullen moeten nog even boven blijven staan tot de afvoerleidingen in de kelder zijn afgewerkt, want we hebben wel wat manoeuvreerruimte nodig om de leidingen aan het kelderplafond te bevestigen. Nu dat achter de rug is, kunnen we onze aandacht richten op de volgende taak: leidingen.
Naar het schijnt leg je leidingen best van dik naar dun: maw eerst de dikke buizen zoals afvoer en ventilatie, en dan de dunnere: sanitair en elektriciteit. Dus gaan we aan de slag met de afvoeren: waar, hoe groot, welk verval? Er komt dus eerst wat denk- en meetwerk aan te pas (verdorie, weer een puzzel). We begonnen op zaterdag alvast met het uittekenen van de plek waar de verschillende afvoerpunten komen (gootsteen, vaatwas, douche, bad, lavabo, wasmachine,…). Qua inrichting moesten er daarbij nog een aantal knopen definitief worden doorgehakt. Eens dat gedaan was, besloten we om nog even langs de strowerf van Wim en Lien in Hoeselt te rijden. Zij staan nog aan het begin van hun avontuur, en er werd dan ook nog heel wat heel wat over en weer gebabbeld over het hoe en wat van zo’n bouwproject. Gezellig, en we werder er bij momenten zelfs wat nostalgisch van.
Op zondag hebben we besloten om er even tussenuit te knijpen en te genieten van het eerste lentezonnetje van het jaar. Heerlijk wat gaan dwalen in Maastricht.
Deze week maken we dan een plannetje van de afvoerleidingen zodat we weten wat we allemaal moeten gaan kopen, om dit weekend weer vlot aan de slag te gaan.

Onze grond

Onze grond