maandag 18 maart 2013

Up-Tempo

Wat een verrassing: afgelopen week kregen we al telefoon dat we een nieuw nagelpistool mochten gaan halen. Dat wil zeggen dat we dit weekend weer volop aan de slag konden om nog wat kaders recht te trekken. De goesting was er volop en werd dan ook doorgewerkt tot het begon te schemeren en we nauwelijks nog iets konden zien. Resultaat: 3 nieuwe kaders met aan 1 kant OSB.

Op zondag doen we met goede moed verder: er moet op de rest van de aansluitpunten tussen buiten- en binnenmuur nog riet en leem worden gezet, zodat de muren die hier op aansluiten verder afgewerkt kunnen worden. We hebben nog enkele zakken kant en klare leem staan, maar ondertussen is er ook een lading pure leem op onze grond toegekomen. Binnenkort dus eens testen wat de samenstelling is, zodat we de nodige zand ed kunnen voorzien om te mengen (leem krimpt, zand niet. Je hebt dus voldoende zand nodig om barsten te voorkomen.) De cementmolen wordt in gang gezet en we leggen ons weer toe op spelen met modder. Even zoeken naar de juiste consistentie en kliederen maar!

Ondertussen krijgen we nog wat bezoek over de vloer. Voor de kelder en de garage waren we nog op zoek naar deuren, en vorig weekend hebben we er op de kop kunnen tikken. Op zondagmiddag werden ze door hun vriendelijke eigenaars bij ons afgeleverd (wat een luxe!). Na een rondleiding en wat over en weer gepraat over de bouwervaringen (zij zijn ook DIY-bouwers), was het tijd om de handen weer uit de mouwen te steken, of beter gezegd onze hersenen warm te laten lopen, want we moesten toch even wat denk- en rekenwerk verrichten voor het toilet. Er zijn deze keer namelijk geen hoofdbalken om de muren tegenaan te bouwen: “Dus hier moet de muur zover uitkomen. En die hoek moet recht zijn, dus dan moet het zoveel centimeter vanaf die balk…” Enfin, je snapt het wel zeker?

Om af te sluiten nog 2 kaders bekleden met OSB en dan is het weer donker. Nog 5 nachtjes slapen en we kunnen weer verder doen.

Onze grond

Onze grond