maandag 11 maart 2013

De nagel op zijn kop

Toen we in de loop van vorige week ons nagelpistool gingen binnenbrengen, kregen we het onaangename nieuws dat we het ding 3 tot 6 weken kwijt zullen zijn. Hoe moet dat nu met de rest van onze binnenmuren?

Maar gelukkig was op vrijdag de eerste levering van OSB aangekomen voor de binnenmuren. We twijfelden dan ook niet lang, en zijn er meteen mee aan de slag gegaan om de muren die klaar zijn aan één kant al te bekleden. Zo heeft de keukenhoek zijn muren gekregen, de slaapkamer en badkamer beneden, en één muur boven.



En volgende week gaat dit verhaaltje verder. Als de temperatuur mee wil, kunnen we ook nog wat riet en leem voorzien op de aansluitpunten met de buitenmuren, en kunnen de laatste hoofdkaders daartegen worden gezet, zodat we de latten in de kaders kunnen zetten zodra het nagelpistool terug is van weggeweest.

Daarnaast begint ook in de tuin een nieuw seizoen, en is het tijd om onze fruitbomen hun jaarlijkse snoeibeurt te geven. De appelen en peren dan toch, de pruimen moeten nog even wachten, zo is ons geleerd. We zijn benieuwd hoe ze hun tweede winter hebben overleefd. Momenteel gaat het goed. In principe sterft 1 op 10 aangeplante bomen, en aangezien we 11 bomen hebben, zou er minimum 1 moeten uitvallen, maar tot nog toe blijven ze allemaal mooi overeind.

Onze grond

Onze grond