vrijdag 17 oktober 2014

Over kastjes en muren...

Er is weer veel activiteit op de werf. Er wordt verder Fermacell gezet tegen de muren. Langzaam maar zeker transformeert de (toch nog wel een beetje) geitenwollensokken-werf naar een echte werf, terwijl aannemers ons ondertussen de nodige afleiding bezorgen. Want er is ondertussen ook van alles gebeurd in de kelder:

We hebben namelijk een electriciteitskast:
Heel het spaghetti-boeltje in de kelder is na een goede dag werken omgetoverd tot een netjes bekabelde kast.

En de vloerverwarming draait. Voor deze installatie moet je er wel je hoofd bij houden, want dat ziet er verdorie serieus ingewikkeld uit! Maar kijk eens hoe mooi ze aan het einde van twee dagen staan te blinken, onze jongens...

Maar... (er is toch altijd een 'maar') tijdens het vullen van de leidingen ontdekken we plots een natte vlek op de vloer. Jawel, het moet weer lukken, we hebben een lek. In onze vloer. En daar ligt al chape op... Dat moet uiteraard worden gerepareerd. Er wordt netjes een gat uitgepikeerd en de leiding wordt gemaakt. En nu zitten we met een gat in onze schone vloer, terwijl we op zoek gaan naar het juiste middel om vloeichape (tja, is nu eenmaal niet de standaard keuze van de bouwende Belg) terug te repareren.

Onze grond

Onze grond