maandag 14 april 2014

Garage: check, berging: check, wc: check!

Op zaterdagochtend trokken we opnieuw richting werf, alwaar Mathias ons in de voormiddag kwam vervoegen om aan zijn Nancy te sleutelen. Alles nog een keer uit elkaar gehaald, er bleek niks mis te zijn. Dan opnieuw opgestart, maar nog steeds geen leem aan het einde van de tunnel... Dus nog maar wat prutsen met de hendels - aan, uit, aan, uit, aan - en opeens schiet ze in gang. Opluchting alom. Maar wat er mis was? Dat blijft een raadsel. Enfin, ze doet het weer, dus we kunnen verder.

Op het programma: de garage. Deze muur was een beetje een gedoe omdat we rond de motor, geleiders en stangen van de garagepoort moesten werken, maar goed, met wat gepruts is dat uiteindelijk wel in orde gekomen. Op zondag werd de laatste hand gelegd aan die muur (leem wordt potverdikke serieus zwaar als die een nachtje aan de muur heeft gehangen! geef mij maar versgespoten leem), en daarna was de berging aan de beurt. De manoeuvreerruimte was beperkt, en zaten er hier en daar elektriciteitsdraden in de weg, maar de leemmengeling was goed van consistentie, dus het gladmaken ging vlot en al vlug was die ruimte ook van top tot teen bekleed met een donkerbruine kleur (die trouwens prachtig contrasteert met de plafondbalken – jammer dat de leem met drogen lichter wordt…).


Om het weekend af te sluiten spuiten we ook nog het toilet. Maar de mengeling was eigenlijk te nat: We hadden de leemmengeling wat lichter gemaakt omdat Nancy in de namiddag weer wat tegenstribbelde. Ze had moeite met mengen en toen sprong één van de aandrijfriemen eraf. Gelukkig was hij niet gebroken, dus met wat wringen kregen we hem er weer op. Aangezien een natte mengeling minder goed plakt, en we net daar een gat hadden in het stro (dat we niet hadden opgevuld met een stro-leemmengsel – zo zie je maar, een goede voorbereiding is alles!) kwam daar alles weer vlotjes naar beneden. Gewoonlijk laten we een natte mengeling even rusten (enkele uren, af en toe tot de dag erna) maar op een zondagavond kan dat natuurlijk niet, dus dan maar verder ploeteren. Bovendien is de wc nog kleiner dan de berging, en kregen we de stelling er niet gezet, dus ook dat was een extra uitdaging. Maar de aanhouder wint, en op het einde van de dag hadden we ook in die ruimte een geleemde muur.

Onze grond

Onze grond