maandag 24 juni 2013

van alles wat

Een minder actief weekend, de boog kan niet altijd gespannen staan, nietwaar.

Op zaterdag hebben we nog wat 5G kabel gelegd, de laatste tussen de schakelaars van de living. En hebben we boven in de bar de lichtpunten bepaald en in het plafond gestoken. Nu blijven boven enkel nog de tvkamer over, en de living (waar we boven de vide van 4 x 6m moeten werken).

Daarna werd de kelder nog eens onder handen genomen: het is een grote kelder, maar, verdorie, voor je ’t weet staat alles vol met rommel… Dus nu een aantal dingen mooi aan de kant is gezet, is er weer extra ruimte zodat we ook in de rest van het huis een opruimactie kunnen gaan houden (kwestie van ruimte te creëren voor de volgende levering voor de binnenmuren binnenkort : de isolatie en de OSB).

Dan stelde het plafond van de kelder ons op de proef. Omdat deze in het verleden op een paar plaatsen was doorgezakt, willen we het eerst voor de zekerheid verder verstevigen vooraleer we er de afvoerbuizen en andere leidingen aan bevestigen. Maar het is geen sinecure om de dwarsbalken achter de platen nog te vinden. En we willen natuurlijk ook geen gatenkaas maken van het dampscherm dat ons stro moet beschermen tegen vocht. Maar de aanhouder wint. Met onze laser probeerden we zo goed mogelijk een rechte lijn te krijgen op het plafond door de vijzen die er al in zitten met elkaar te verbinden (ongeveer, want ze durven soms wat afwijken van een rechte lijn), en dan op die lijn de nieuwe vijzen (met rondel) vast te schroeven, en dat blijkt voorlopig redelijk goed te lukken. Dus daarmee gaan we volgende week nog verder zodat daarna de nutsvoorzieningen in de kelder kunnen worden afgewerkt.

Onze grond

Onze grond