maandag 17 juni 2013

Spaghetti

Het begint een heus kluwen te worden van draden: dit weekend kregen we nog wat materiaal geleverd, en konden de stopcontacten verder worden afgewerkt. Ook aan de lichtpunten werd naarstig voort gewerkt: de draden tussen schakelaars werden getrokken, maar al vlug bleek ook hier dat er te weinig draad voorzien was. Vooral de living blijkt een grote slokop, met lichtpunten die op 3, soms 4 verschillende punten aan en uit kunnen worden gedaan. De bedrading doorkruist alle muren van het hele huis, je zou het bijna kunst gaan noemen. Ik kijk er plots niet meer zo naar uit om de muren te isoleren (misschien hadden we beter hennep van 5cm dik genomen ipv 10 zodat we alle leidingen steeds tussen 2 lagen konden steken, bedenk ik zo halverwege de dag – Weer een tip voor toekomstige bouwers?).

Ook de gaten voor de potjes werden verder afgewerkt. Dan rest ons enkel nog de verbindingen tussen schakelaar en lichtpunt. Vraag 1 is dan: waar precies komt de lamp? In de keuken is dit dan: boven de keukentafel. En waar staat die dan precies? Even nadenken, eens aan alle kanten meten, aftekenen, een rondedans met een kader – gemaakt op maat van onze tafel – en enkele stoelen, rekening houdend met de kasten en deuren die open moeten kunnen… Daar dus!

Verder is het nog even navragen of het is toegestaan om voor de lichtpunten beneden gebruik te maken van een doosje waar een switch wordt gemaakt tussen de gewone kabel en textieldraad. Zodra dit uitgeklaard is, kunnen die laatste kabels ook op hun plaats worden gelegd.


Op zondagochtend, een onverwacht genoegen. Er beweegt wat in de tuin. Af en toe piept er een hoofdje tevoorschijn uit het hoge gras: neusje, oogje, oortjes, hoorntjes… Een ree. Even later komt het uit zijn beschut plekje tevoorschijn, dartelt wat rond en verdwijnt weer. Dan is het er opnieuw, maar dit keer zonder gewei. Plots schrikt iets hen op, en springen er twee hertjes door het hoge gras richting de bomen…

Onze grond

Onze grond