maandag 1 oktober 2012

kleine klusjes

Nu het grote werk van de muren is afgerond, is het tijd om te beginnen aan de waslijst van de kleinere klusjes die moeten gebeuren:
zo hebben we een begin gemaakt aan het vullen van de gaatjes in de stromuren. Niet het meest plezierige werkje, je ziet er natuurlijk niks van, en het gaat niet erg vlot vooruit. En volgens mij - speciaal om me te jennen - vul je op de ene plek stro bij terwijl het dan op een andere plaats er weer uit valt... Enfin, het wordt niet één van mijn favoriete bezigheden, maar het is nu éénmaal een zeer noodzakelijk kwaad, dus dan maar op de tanden bijten. Gelukkig komen er af en toe helpende handen bij, waardoor het werkje toch wat sneller vooruit gaat. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd, natuurlijk!
Ook werd de kelder opgeruimd. Nu het stro in de muren allemaal op zijn plaats zit, kan het stro dat tijdens het bouwen in de kelder is gevallen en daar de hele tijd heeft liggen rondslingeren, eruit worden gehaald (samen met twee bewonertjes, die op de ene of andere manier toch weer in de kelder gesukkeld waren).
De aarding is uitgegraven en naar binnen getrokken zodat deze niet in de weg ligt, of beschadigd kan worden als de grond verder wordt aangevuld.
En een deel van de bekisting voor het chapen van de garage is op zijn plaats gezet.
Toch weer een paar werkjes die we kunnen afvinken op ons lijstje.

Onze grond

Onze grond