maandag 9 februari 2015

Dan voorbereiden

Ter voorbereiding van het weekje vloer leggen dat we volgende week hebben ingepland, wordt de vloer geschuurd en geprimerd. Het schuren was volgens onze chapers niet nodig, maar aangezien het ons door de vloerleveranciers toch wordt aangeraden, gaan we aan de slag volgens het ‘better safe than sorry’-principe.

Even langs Boels dus, om zo’n schuurmachine te gaan halen. En dan, al worstelend om de machine een beetje onder controle te houden (de schuurmachine hield er soms zo zijn eigen gedacht op na over waar er geschuurd moest worden), mocht de chape eraan geloven. Kamer na kamer werd geschuurd, de kleine hoekjes werden nog even met een deltaschuurmachientje afgewerkt, en toen hing heel het huis vol wit stof.


Hier had de stofzuiger een hele kluif aan: na elke kamer moest de filter goed uitgeklopt worden. Ondertussen werden de rollers op steel ter hand genomen en konden we beginnen te primeren. Een stevige work-out voor het bovenlichaam, zo bleek, want het goedje was niet zo gemakkelijk uit te smeren (mogelijk had de vloerverwarming die we niet hadden afgezet daar iets mee te maken…).


Enfin, eind goed al goed, want onze vloer heeft nu een mooie korrelige donkergrijze laag.

Onze grond

Onze grond