zondag 3 november 2013

Kliederen voor gevorderden

Het begint stilaan te vlotten. Ligt het aan de verschillende soorten riet, waarbij de ene al beter hecht dan de andere? Of krijgen we het leem spuiten beter onder de knie? Of is het leemmengsel beter? Waarschijnlijk is het een beetje van alles.

Ondertussen is de bovenverdieping voor 3/4de geleemd:


Op zaterdag zijn collega-strobalenbouwers Lien en Wim hun handen komen vuilmaken voor een eerste kennismaking met het lemen van de muren. Dit staat namelijk binnenkort op hun lijstje van taken. En wij krijgen wat extra handen, waardoor het werk weer net wat gemakkelijker wordt. Zo kan tenminste één iemand aan de pomp blijven staan, terwijl 2 man de spuit bedient en de andere de communicatie voor de pompbediende kan doorgeven.

Hoewel het best fysiek werk is, en het vel van je handen na enkele muren 3 lagen diep is afgeschuurd (zand is een prima schuurmiddel), is de verandering van stromuur naar geleemde muur fantastisch om te zien. Misschien wel de leukste tot nu toe. Heeft dit te maken met het feit dat je op een punt komt waar je stilaan het einde begint te zien, het afgewerkt geheel? Kan best. We hebben nog een tijdje te gaan, maar het "huis-gehalte" is er in ieder geval weer een flinke stap op vooruit gegaan.

Onze grond

Onze grond