maandag 9 september 2013

Lijstjes en een wedstrijdje tegen de tijd

Nu we de periode voor het lemen hebben vastgelegd voor de eerste helft van oktober, is het zaak van de nodige taken te hebben afgewerkt zodat we klaar zijn om erin te vliegen. Een lijstje wordt opgesteld met alle grote en kleine (!) ditjes en datjes die nog moeten gebeuren deze maand – en vooral die kleine dingetjes ontsnappen nogal eens aan de aandacht – en wat of wie we hiervoor nog nodig hebben. Ook de enkele knopen die nog definitief moeten worden doorgehakt gaan er deze maand aan moeten geloven. Dus het wordt weer een wedstrijdje tegen de tijd – en wij willen winnen!

Dit weekend werden er hier en daar wat hoekjes en kantjes OSB afgewerkt en werden er nog enkele audiokabels en telefoonkabels getrokken. Ook werd een klein stukje plafond geleemd: De technische schacht op de bovenverdieping wordt voor het lemen dichtgemaakt, waardoor we dan niet meer aan het stroplafond kunnen op die plek. Daarom hebben we hier zelf een laag leem tegen gesmeerd, zodat ook hier het stro netjes beschermd is.


En verder was het tijd om de garage helemaal dicht te maken. Tot nu toe hadden we de muur tussen de hal en de garage nog niet gezet, zodat we makkelijk aan onze voorraad materiaal konden die daar lag opgeslagen. Maar nu is het tijd geworden om afscheid te nemen van dit gemak: Alle OSB die er nog ligt word naar de hal verhuisd, bigbags vol stro worden naar de garage gesleept, en dan wordt de muur opgetrokken: kader zetten, OSB aan de ene kant (trouwens, die bigbags in de garage stonden hiervoor wel grondig in de weg!), kabels in de muur leggen voor stopcontacten en licht, isolatie steken, en muurtje aan de andere kant toemaken met OSB. Plots hebben we een inkomhal…


En zo kunnen we aan het einde van het weekend al een aantal punten van ons lijstje schrappen.

Onze grond

Onze grond