maandag 2 september 2013

het einde van de kabels is bijna in zicht

Op vrijdag en zaterdag werd er verder gewerkt aan het dichtmaken van de muren met hennep en OSB. Hierbij moesten we op enkele plaatsen rekening houden met stopcontacten ed die aan die kant in de muur komen. Er wordt dan eerst een uitsparing gemaakt in de OSB vooraleer deze wordt gezet, anders zou je bij het uitboren van het gat ongetwijfeld de klaarliggende kabel om zeep helpen. Het is een beetje rekenen om de gaten op de juiste plek te maken (3 keer uittellen, 1 keer zagen…), maar al bij al gaat het vlotjes. Zo werden de slaapkamer beneden, de bureau en een gedeelte van de wc verder afgewerkt.
Op zondag werd de tv-ruimte verder voorzien van de nodige bekabeling: de definitieve plaats van de sfeerverlichting en van de boxen werden bepaald en de nodige licht- en audiokabels werden getrokken. Hierbij moesten we ook leidingen voorzien in de stromuur en de nodige versteviging om later lamp / box aan op te hangen.


Dan werden de plaats van de beamer en het centraal licht bepaald (de ene kan natuurlijk niet in de weg hangen van de andere) en werd de kabelgoot in het plafond geplaatst, kwestie van kabels te kunnen vervangen moest dit nodig zijn, wat niet kan als we alles gewoon inlemen. En zo is die ruimte ook definitief bekabeld.

Onze grond

Onze grond