maandag 27 juli 2015

Hoe installeer je een douchebak…

In de badkamer voorzien we een inloopdouche, en om de tegels netjes tot tegen de douche te kunnen afwerken, moet de douchebak geïnstalleerd worden.

Eerst de sifon op de afvoerbuis bevestigen, dan meten we de hoogte waarop de douchebak moet komen, en gaan we op zoek naar balkjes van de juiste dikte om een draagconstructie mee te maken. Meten, zagen, boren, schroeven,… De ruimte tussen de balken vullen we op met vermiculiet dat we nog hadden liggen, en dan een OSB-plaat erover zodat de bak volledig ondersteund is. Simpel.


Of toch niet. Als we de bak erop leggen blijkt dat die hier en daar wat zweeft en niet 100% waterpas ligt. Eén van de balken is niet helemaal recht geschaafd. Aangezien het niet lukt om dit op te vangen met wat afstandshoudertjes, wordt dag 2: Alles afbreken, en over naar poging 2. We hebben nog EPS-platen liggen. Deze op maat zagen, netjes op hun plek leggen, OSB-platen er opnieuw op, bak erop en dan controleren. Hij ligt zo goed als recht, ziet er goed uit, maar als we erop gaan staan blijkt die hier en daar toch nog lichtjes mee te veren. Mmm, gaat dit geen problemen geven met loskomende siliconen als dit steeds beweegt? Moeten we de platen en de bak volledig fixeren? Maar wat als je dan een probleem hebt met de afvoer, dan kan je er niet meer aan… Food for thought.


Vooruitgang dit weekend: beperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze grond

Onze grond