maandag 12 januari 2015

Nieuw jaar, nieuw elan

De tijd van feesten en genieten is weer voorbij. Het is tijd om terug met de voetjes op de grond te komen en de handen uit de mouwen te steken. Want de afgelopen weken hebben we anderen laten werken, en kon de transformatie van de woonkamer niet groter zijn. Het contrast met onze andere ruimtes wordt nu wel groot, dus het is tijd om bij te benen.

Eerst zorgen we dat de muren van de living op het verdiep worden afgewerkt met de fermacell-platen. Nu er balustrade staat, is dit toch een stuk veiliger, en zo is dat ook achter de rug voor wanneer ze op de overloop de vloer nog komen leggen.

Wat zijn de volgende werken op de agenda? Eerst en vooral is dat de fermacel verder afwerken (vullen en schuren, of primeren en lemen, …). En dan de houten plafonds schuren. En stekkers en schakelaars installeren. De vloeren leggen in de andere ruimtes. Maar hier moeten we rekening houden met een aantal voorwaarden ivm de lijm: geen verwarming, maar ook geen vriestemperaturen. En dan keuken, badkamer, … Er is dus licht aan het einde van de tunnel.

Onze grond

Onze grond