maandag 22 juli 2013

Warm en koud

De afgelopen weken zijn we ’s avonds na het werk de strijd aangegaan met onze zee van distels achter in de wei. We hebben onze Dini van zijn tijdelijke standplaats bij vrienden naar zijn definitieve thuis gereden (tegen de volle 20km per uur!)


Ook de maaier werd afgeleverd. Nadat we de cardanas op de juiste lengte hadden gemaakt, konden we aan de slag… Eerst wat zoeken naar de juiste techniek om te rijden en te maaien, maar langzaamaan lukte het wel. En op zo’n moment beseft een mens weer hoe groot z’n grond is…

Gezien de onvoorziene maar noodzakelijke wijziging in ons werkschema naar slechts 1 dag per weekend schieten de werken niet zo geweldig meer op. Op zaterdag heb ik in de heerlijk koele kelder wat van de rekken in elkaar gezet, zodat we ruimte krijgen om vanaf nu elke keer wat spullen te verhuizen wanneer we naar de werf rijden (en aangezien ik alleen was op de werf, moest ik beloven dat ik geen zotte / gevaarlijke dingen zou doen, en geen zware machines zou hanteren. Dus werd het rekken opzetten).

Op zondag konden we met twee aan de slag – maar wat was het warm! We hebben warm- en koudwaterleidingen in de muren van de badkamers gelegd en daarmee was de kous af.


Om af te sluiten nog een (misschien niet helemaal) welverdiend ijsje op het terras. Heerlijk!

Onze grond

Onze grond