zaterdag 12 mei 2012

Praatjes vullen geen gaatjes

Los stro en blauwe knieën wel. Voordat de OSB op de vloer kan, moesten hier en daar wat gaten worden gevuld. In ieder geval, dat was de bedoeling. Onze verrassing was dan ook groot toen we 's avonds na het werk toekwamen op de werf, en zagen dat onze houtskeletbouwer al aan de slag was geweest. Zonder berichtje, dus we hadden nog niet opgeruimd, de strovloeren nog niet volledig afgewerkt,... Daar stonden we dan ook wat beteuterd te kijken (hoewel het natuurlijk wel heel tof is om te zien dat er een vloer ligt.) We zijn dan maar aan de slag gegaan om de delen die nog niet waren dichtgelegd af te werken, zodat die in ieder geval in orde waren. Dus op onze knieën hebben we baan per baan de vloer afgekropen om overal los stro in de gaten te proppen en de koorden los te snijden zodat de balen zich nog even goed/breder kunnen zetten en we zeker zijn dat alles zoveel mogelijk dicht is.
We hadden er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een PUR-pistool te gaan halen en de gaten op die manier vlug dicht te spuiten, but where's the fun in that. Bovendien is PUR in een strobalen huis als vloeken in de kerk: Not done! Waarom makkelijk als moeilijk ook kan, nietwaar?
Dit weekend zullen we vrees ik achter onze spulletjes moeten gaan zoeken - hopelijk liggen ze niet onder de OSB - en voor de tweede keer ons kelderplafond moeten repareren, dat onder de voorbarige ijver van onze aannemer het weer heeft begeven. Maar... we hebben een vloer:


Onze grond

Onze grond