zondag 15 april 2012

Lego, maar dan in't groot

Aan het einde van ons weekje 'vakantie' in de vorm van stroblokken stapelen, zijn de buitenmuren van het bureau, de gastenbadkamer en -slaapkamer klaar... (ca. 1/3 van de benedenverdieping)


Ok, het is nog niet helemaal afgewerkt, vandaar de gatenkaas rond de gaten die er ook echt horen te zijn (onze raampjes). De grote ramen zijn peace of cake, no sweat en nog zo van die dingen. De kleine raampjes daarentegen... Een tip voor toekomstige strobalenbouwers: heel leuk, die op maat gemaakte raampjes, maar er kruipt verdorie veeeel tijd in. Alles moet perfect in het lood, waterpas, even hoog, even groot enz... zijn. Toch een behoorlijke uitdaging aangezien het hout zelf niet overal helemaal recht is...  En als het hout in het frame gespannen is, durft dit bovendien ook al eens wat te buigen onder de druk. Daar sta je dan met je waterpas...
Daarnaast heb je van die hoekjes waarvoor je een baal moet inkorten + doorzagen + bijscheren, en dan moet die in een klein hokje dat nog net een paar centimeters kleiner is, daar helemaal boven aan het plafond, waarbij je dan - staand op een wiebelige stapel strobalen - heel je gewicht in de schaal moet werpen (en Trui moet dus nog veeeel boterhammetjes eten) om dat ding erin te proppen. En ja, het moet klemmen opdat de isolatie optimaal is. Die hoekjes gaan we onder handen nemen als de OSB op de vloer ligt. 
Waar het op neer komt: maak je ramen op maat van je strobalen! 
Enfin, al bij al is het een heel leuk gevoel om je eerste muren te zien verschijnen onder je eigen handen (en die van vrienden en familie - waarvoor een heel grote dank-je-wel!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze grond

Onze grond